nieuws

Honderd ontslagen bij hypotheekbedrijf ING

Archief

Wegens tegenvallende resultaten wil ING het personeelsbestand van het hypotheekbedrijf met zo’n 10% verkleinen. Bij het hypotheekbedrijf van ING werken duizend mensen.

Honderd ontslagen bij hypotheekbedrijf ING

"De hypotheekmarkt is in de laatste helft van vorig jaar met 45% gekrompen, gemeten in aantal aanvragen", zegt woordvoerder Cindy Penders. "Daardoor hebben we onze verwachting in hypotheekaanvragen voor dit jaar bijgesteld van 111.000 naar 66.000." De bank heeft de ambitie om dit jaar een marktaandeel van 15% te realiseren, wat neerkomt op 76.000 aanvragen. "Het gevolg van dat teruggelopen aantal aanvragen houdt in dat we het mogelijk met 10% minder mensen moeten doen. Die adviesaanvraag heeft de directie aan de ondernemingsraad voorgelegd." Daaruit blijkt overigens dat de bank verwacht het marktaandeel het best te kunnen realiseren via het intermediair. Eerder maakte de bank al bekend dat er bij ING Nederland zo'n duizend arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Reageer op dit artikel