nieuws

Het Rekenbureau berekent vluchtig overlijdensschade

Archief

Het Rekenbureau heeft een rekenmodel ontwikkeld waarmee overlijdensschade of schade wegens gederfd levensonderhoud is te berekenen. Minimale gegevens volstaan voor een snelle uitkomst.

 

Met de Quickscan Overlijdensschade hoopt Het Rekenbureau nabestaanden na een dodelijk ongeval niet al te zeer te belasten. "Voor het vaststellen van overlijdensschade zijn er nogal wat gegevens nodig die verstrekt moeten worden. Dat ligt vaak gevoelig voor nabestaanden, omdat ze dan door alle financiële gegevens van het slachtoffer heen moeten", zegt Hans Tiemersma van Het RekenBureau.

 

  &nbspMet de ontwikkelde Quickscan kan aan de hand van een recente jaaropgave, het nabestaandenpensioen en de ANW-uitkering geconstateerd worden of er sprake is van schade. "Dat is nuttig voor een eerste indicatie. Mocht er sprake zijn van schade, dan is het zaak om meer gegevens op te vragen. Deze methode beoordeelt vooral of een uitvoeriger berekening geboden is", licht Tiemersma toe.

 

  &nbspHet RekenBureau is gespecialiseerd in het maken van berekeningen op het gebied van personenschade. Het bedrijf werd drie jaar geleden opgericht door de letselschadebureaus Andriessen & Geurst en Groot Expertisebureau.

 

Reageer op dit artikel