nieuws

Handvol intermediairbedrijven failliet

Archief

In de tweede helft van maart is een handvol kleine intermediairbedrijven failliet gegaan. Het betreft onder meer T&R Adviesgroep (Borne), NLPA Financiële Diensten (Amsterdam) en Van Huit Assurantiën (Arnhem), maar ook drie kantoren zonder AFM-inschrijving.

Het Arnhemse Van Huit Assurantiën is eigendom van Johnny van Huit. Het Twentse T&R kent dezelfde eigenaar als het nog actieve Erich Berfelo Hypotheken. NLPA was voor 42% eigendom van IVM Vermogensbeheer; andere aandeelhouders waren Monique Londema en H.T.P. van Houdt.

Faillissementen waren er voorts voor D&R Group (Amersfoort), Desta Consultancy (Den Haag) en Carman Verzekeringen (Kranenburg, Duitsland). Die laatste drie hadden geen inschrijving (meer) in het AFM-register. De Amersfoortse vennootschap D&R, ook handelend onder de nogal ruime benaming 'Financieel Adviseurs', was gelieerd aan de in 2008 failliet verklaarde makelaardij Paul Winkel. Boven de aandeelhoudende holding Quod Erat Demonstrandum zijn medio vorig jaar stichtingen gekomen als Stichtse Heuvelrug en Juravo, volgens curator Smink vallend onder de categorie "list en bedrog". Hij tracht de verkoop van de verkochte assurantieportefeuille (jaarprovisie € 125.000) terug te draaien.

Reageer op dit artikel