nieuws

Fysiotherapeuten ruziën met Agis

Archief

Een zuil met folders van zorgverzekeraar Agis in de praktijk bij fysiotherapeuten is het Koninkijke Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie in het verkeerde keelgat geschoten.

 

Volgens het genootschap is er sprake van koppelverkoop. De zuil met folders plus een aantal andere eisen, levert de fysiotherepeut namelijk een voordeel van _ 2,50 per behandeling. Als de fysiotherapeuten aan alle kwaliteitseisen voldoen, maar niet de zuil plaatsen, vervalt het financiële voordeel. Het genootschap heeft nu een klacht ingediend bij toezichthouder NZA.

 

  &nbsp"De eisen die Agis stelt, wijken af van de basiseisen zoals wij die eerder waren overeengekomen, bovendien heeft de informatiezuil geen relatie met de kwaliteit van de fysiotherapeuten", aldus een woordvoerder van het genootschap.

 

  &nbspAgis is verbaasd over de klacht. "Al vorig jaar hebben we aangekondigd dat we zouden overstappen naar twee contractsoorten, een basis en een intensief. Om in aanmerking te komen voor een intensief contract, waar _ 2,50 extra per behandeling voor geldt, moet de praktijk aan zes extra eisen voldoen, waaronder het plaatsen van een Infopoint", aldus Agis.

 

Apothekers

Inmiddels wil Agis ook bij apothekers volgens eenzelfde constructie gaan werken. "Een contract over kwaliteitszorg kan alleen gesloten worden als de apotheker ook bereid is om een rek met reclamefolders van Agis neer te zetten", aldus de koepelorganisatie van apothekers, die dat ook koppelverkoop vindt.

 

Reageer op dit artikel