nieuws

FNV tevreden met belangstelling voor ‘basis-aov’ zzp’ers

Archief

De vakcentrale FNV is zeer te spreken over de nieuwe aov-variant voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers), die zij rond de jaarwisseling in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea presenteerde.

 

In twee maanden tijd hebben meer dan tweeduizend zzp’ers zich aangemeld voor deze ‘basisverzekering’, aldus de FNV. De nieuwe aov-variant, die is gericht op overbrugging van de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid, keert uit (na één maand wachttijd) vanaf een arbeidsongeschiktheidspercentage van 45%. Daarbij wordt uitgegaan van het keuringscriterium beroepsarbeidsongeschiktheid.

 

  &nbsp"De ervaring leert dat 90% van de mensen die langdurig ziek zijn geworden, binnen een periode van twee jaar weer aan het werk is. De nieuwe verzekering is toegespist op re-integratie; zo nodig wordt de zzp’er op kosten van de verzekering omgeschoold", stelt de FNV.

 

  &nbspVolgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek telt ons land 750.000 zzp’ers. Meer dan de helft is niet verzekerd tegen risico’s als ziekte, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Te duur en te ingewikkeld, luidt de klacht.

 

  &nbspDe ‘basispolis’ is voor FNV-leden te sluiten vanaf _ 25 per maand. Binnen deze aov kan de zzp’er zelf een verzekerd inkomen kiezen tot _ 20.000 per jaar.

 

Reageer op dit artikel