nieuws

FBTO meldt toename van digitale zorgdeclaraties

Archief

Bij FBTO dient inmiddels ruim een kwart van alle 175.000 zorgverzekerden de declaraties digitaal in. Het gaat hierbij om 4.000 tot 5.000 declaraties per week.

 

FBTO is vorig jaar januari gestart met het digitaal afhandelen van zorgnota’s van consumenten. "De grote vraag was of onze verzekerden over een scanner zouden beschikken", zegt marketingmanager Bob Stehmann, die al binnen drie maanden een verdriedubbeling van het aantal online declaraties kon noteren.

 

  &nbspVerzekerden die digitaal declareren, ontvangen doorgaans binnen drie tot vijf werkdagen geld op hun rekening. Daarnaast heeft de verzekerde online overzicht over ingediende nota’s en met één online declaratie kunnen maximaal tien facturen tegelijk worden ingediend.

 

  &nbspBij FBTO is het aantal zorgverzekerden met 3.000 gegroeid. "Bijna allemaal via internet."

 

Reageer op dit artikel