nieuws

Faillissement en doorstart voor Amersfoorts NVA-lid Tripartie

Archief

Dupe van afstappen van provisie

 

(streamer)

 

Michael Zuijdwijk: ‘Dertig procent van facturen aan klanten werd niet betaald.’

 

Tripartie Financiële Planners is, na een kortstondige surseance van betaling, failliet verklaard. Het Amersfoortse NVA-kantoor maakt echter in sterk afgeslankte vorm een doorstart.

 

Dat gebeurt onder de al bestaande Tripartie Raadgevers in Assurantiën, met vier van de acht werknemers. De portefeuille omvat circa 2.500 relaties, waaronder veel artsen en advocaten. Volgens curator Rijken van Olst is Tripartie “een prachtig bedrijf met een goed team”.

 

&nbspMichael Zuijdwijk, samen met Bert Hazeleger aandeelhouder van het bedrijf, beaamt de stelling van de curator. “We zijn vorig jaar afgestapt van provisiebeloning. Echter, 30% van onze facturen aan klanten werd niet betaald. We zijn de dupe geworden van een vroegtijdige overstap.”

 

&nbspTripartie had naast het hoofdkantoor in Amersfoort nog vestigingen in Doorn en Amsterdam.

 

Géén NVA-lid

De rechtbank in Den Bosch heeft uitstel van betaling verleend aan De Huizenier in Oss. Het intermediairbedrijf bemiddelt op het gebied van hypotheken, kredieten, sparen en beleggen. Het bedrijf telt naast eigenaar Jos Kalshoven (62) vijf medewerkers.

 

&nbspOp de eigen website maakte De Huizenier melding van het lidmaatschap van zowel de NVA als de NBVA. De naam was in de ledenregisters echter niet terug te vinden. Na protest van de NVA heeft Kalshoven de namen NVA en NBVA inmiddels van de website verwijderd.

 

Johan Lodder

Over LFP Financiële Adviesgroep is het faillissement uitgesproken. De letters LFP staan voor Lodder Financiële Planning. Het bemiddelingsbedrijf in Pernis Rotterdam is eigendom van de 34-jarige Johan Lodder. Hij startte in 1995 een assurantiekantoor, hernoemde dat later tot LFP Spaarcentrum en bouwde zijn onderneming gestaag uit met activiteiten als makelaardij, reclame en beleggingen in onder meer Costa Rica.

 

&nbspHet aantal werknemers van LFP Financiële Adviesgroep was de afgelopen tijd van tien teruggelopen tot nog één buitendienstmedewerker. “En die zat ziek thuis”, zegt Lodder. Volgens hem is de schuld van de onderneming beperkt tot “zo’n tienduizend euro” en staan er bij verzekeringsmaatschappijen helemaal geen schulden open. De portefeuille telde een kleine 3.000 relaties en omvatte vooral hypotheken en levensverzekeringen.

 

&nbspLodder blijft in de branche actief met de ondernemingen Kredietcoach (consumptief krediet) en Geldcoach. Die laatste richt zich op de verkoop van schadeverzekeringen via internet. Op de website wordt ook melding gemaakt van het sluiten van uitvaartverzekeringen van Yarden: “deur aan deur” en via de telefoon. Volgens Lodder is Geldcoach met die activiteit weer gestopt.

 

Huis & Hypotheek

De Alkmaarse vestiging van franchiseketen Huis & Hypotheek is door de lokale rechtbank failliet verklaard. Huis & Hypotheek Alkmaar beschikte over diverse bemiddelingsvergunningen. Die liepen enige tijd via de vennootschap Woon Voordelig (Hoorn); die constructie was per 1 maart beëindigd.

 

&nbspHuis & Hypotheek heeft de afgelopen maanden al drie franchisekantoren in een faillissement zien eindigen. De vestigingen Nijkerk en Zeeuws-Vlaanderen zijn Alkmaar voorafgegaan.

 

Wijchers (Arnhem)

De Arnhemse rechtbank heeft het faillissement uitgesproken over Wijchers Assurantiën. Het bedrijf was al enige maanden niet meer actief. Eigenaar Dick Wijchers (53) had de portefeuille van zijn in 2002 opgerichte kantoor in oktober al verkocht aan plaatsgenoot Vonk Financieel Adviseurs. Eigenaar Edwin Vonk nam tevens de twee medewerkers in dienst.

 

&nbspDe portefeuille van Wijchers omvatte een kleine 2.500 relaties. Vonk (nu acht werknemers) is door de aankoop op een totaal van zo’n 5.000 relaties gekomen.

 

Reageer op dit artikel