nieuws

Directie Afab-dochter FSD zit ‘ziek’ thuis

Archief

Wim Mondeel, onder meer voormalig directeur van Direkbank, is door Afab aangesteld als interim-manager bij dochter en serviceprovider Financiële Service Desk (FSD). De eigenlijke directie, bestaande uit Eric Hendrich en Albert Hensema, zit namelijk al enige tijd thuis. Ziekte is volgens de Afab-dochter de reden van de afwezigheid.

 

Mondeel is een maand geleden gevraagd om bij afwezigheid van Hendrich en Hensema de dagelijkse leiding bij FSD op zich te nemen, maar wil niet inhoudelijk ingaan op de gang van zaken bij het Bredase bedrijf. De hoofdvestiging van FSD bevestigt de afwezigheid van zowel Hendrich als Hensema. "Ze zijn allebei ziek."

 

  &nbspWim Witteveen, directeur van de divisie Serviceproviding bij Afab, geeft geen commentaar. "Wij doen geen uitspraken over ons personeel. Dat staat de privacywetgeving niet toe." Beide FSD-directeuren toonden zich zelf niet bereikbaar voor commentaar.

 

Derdengelden

Geruchten dat er een conflict zou zijn over de voor de circa driehonderd aangesloten kantoren bestemde tegoeden van de Stichting Derdengelden van FSD, worden van de hand gewezen. "Daar wil ik me volledig van distantiëren. Dergelijke suggesties zijn heel ernstig", zo reageert Witteveen daarop.

 

  &nbspDe Stichting Derdengelden FSD verzorgt de uitbetaling van provisies aan het intermediair. "Alle aangesloten kantoren krijgen één overzicht waarin hun beloning staat vermeld", zegt financieel directeur Henk van Doorn. Hendrich was tot juni vorig jaar bestuurder van de stichting; die rol wordt sindsdien vervuld door de vennootschap Afab Service Providing.

 

  &nbspProblemen met de terugbetaling van een grote lening zijn volgens Van Doorn evenmin aan de orde. ABN Amro, Rabobank, Fortis Bank, ING, Friesland Bank en NIBC hebben gezamenlijk een krediet van _ 200 mln beschikbaar gesteld ten behoeve van de Afab-groep, waarvan _ 175 mln is gebruikt. "Wij hebben tot nog toe aan al onze verplichtingen voldaan."

 

  &nbspAfab kocht de afgelopen drie jaar onder meer de inkoopbedrijven Xtensive, Quarré en Sterck/ViaFeria. FSD werd twee jaar terug overgenomen van Egbert Hendriks en Tom der Kinderen.

 

Uitrol

Afab is ondertussen druk bezig de nieuwe bedieningsconcepten uit te rollen. "Terugkijkend op 2008 mogen we best tevreden zijn en we mogen niet klagen over wat er dit jaar gebeurt. Er zijn elke dag tientallen kantoren die onze software afnemen", zegt Witteveen. De laatste twee weken hebben zich zo’n vijftig nieuwe kantoren gemeld bij Afab, dat in totaal vierduizend aangesloten intermediairbedrijven telt.

 

Reageer op dit artikel