nieuws

Diks

Archief

Assurantiekantoor Diks (IJsselstein) heeft de website www.brommerverzekering.nl overgenomen van Assurantiekantoor Wubben Bauer in Monster. De site is inmiddels aangepast, waardoor het ook mogelijk is om direct online brommerverzekeringen te sluiten. De verzekeringen, die per dag opzegbaar zijn, worden ondergebracht bij internetvolmachtbedrijf Intrasurance in Den Bosch.

 

Autoschade

Volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) heeft de vorstperiode van december/januari _ 10 mln meer aan autoschade veroorzaakt dan wanneer de thermometer boven de nul graden zou zijn gebleven. In percentages gemeten ligt het aantal autoschades op vorstdagen ongeveer 6% hoger dan op vorstvrije dagen, aldus het CVS.

 

Strenger toezicht

Verzekeraars moeten meer doen om financiële zeepbellen te signaleren en de gevolgen van het klappen van zo’n zeepbel op te vangen. Dat stelt het Verbond in een rapport waarin is geanalyseerd hoe de sector beter bestand kan worden gemaakt tegen schokken op de financiële markten. Gepleit wordt onder meer voor strenger toezicht door De Nederlandsche Bank en andere toezichthouders en ‘actief ingrijpen’.

 

Reageer op dit artikel