nieuws

Diefstallen wegtransportsector nemen af

Archief

Het aantal diefstallen in de wegtransportsector is vorig jaar licht gedaald ten opzichte van 2007, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Pure ladingdiefstallen lieten met bijna 12% de sterkste daling zien. De inzet van een lokvrachtauto kan volgens het KLPD een verklaring zijn voor dit succes.

Diefstallen wegtransportsector nemen af

Rotterdam blijft de belangrijkste 'hot spot' als het gaat om ontvreemde voertuigen, terwijl ladingdiefstal zich voornamelijk voordoet in het (zuid-)oostelijke deel van het land. Consumentenelektronica (computers, TV's en audioapparatuur) is het meest in trek bij de ladingdieven, die veelal afkomstig blijken uit het gebied rondom Eindhoven. Ze slaan hun slag nog steeds vooral door middel van zeilsnijden, voornamelijk op parkeerplaatsen direct langs de snelweg (A67 en A58).

Reageer op dit artikel