nieuws

Dela verlaagt premie met 15%

Archief

Met ingang van deze maand heeft uitvaartverzekeraar Dela de premie voor zijn kapitaalverzekeringen met gemiddeld 15% verlaagd. De tariefwijziging geldt niet voor lopende polissen. De verlaagde premie geldt alleen voor nieuwe verzekeringen en verhogingen van het verzekerde kapitaal. Naast een kostenverlaging heeft Dela de sterftetafels aangepast. Voortaan worden de sterftetafels van 1995-2000 gebruikt. "Mensen worden […]

Met ingang van deze maand heeft uitvaartverzekeraar Dela de premie voor zijn kapitaalverzekeringen met gemiddeld 15% verlaagd. De tariefwijziging geldt niet voor lopende polissen. De verlaagde premie geldt alleen voor nieuwe verzekeringen en verhogingen van het verzekerde kapitaal. Naast een kostenverlaging heeft Dela de sterftetafels aangepast. Voortaan worden de sterftetafels van 1995-2000 gebruikt. "Mensen worden steeds ouder en betalen dus langer premie", zegt directeur Martin de Jong van Dela Intermediair. De uitvaartpolis van Dela kent voortaan een voorzorgregeling. Die houdt in dat terminale patiënten het verzekerde bedrag al vóór hun overlijden kunnen laten uitkeren. Het gaat om patiënten die volgens een schriftelijke verklaring van een behandelend arts een levensverwachting van maximaal drie maanden hebben. "De uitkering is niet overdraagbaar aan derden, maar kan bijvoorbeeld worden gebruikt om extra thuiszorg te betalen", aldus De Jong. De voorzorgregeling was al mogelijk voor de Plusverzekering van de Natura-uitvaartpolis van Dela. Ten slotte kunnen polishouders van Dela 10% korting krijgen op de uitvaartnota, als zij de uitvaart door Dela laten verzorgen.

Reageer op dit artikel