nieuws

Brits intermediair wil uitleg over stijging toezichtkosten

Archief

De Britse intermediairvereniging Biba wil uitleg van toezichthouder FSA over de voorgestelde tarieven die tussenpersonen in 2009 en 2010 moeten gaan betalen. Die gaan vooral voor grote partijen flink omhoog.

 

"Dit betekent een significante lastenverzwaring in een toch al moeilijke tijd. Wij willen een gedetailleerde onderbouwing", aldus de branchevereniging in Insurance Times. Hoewel voor circa 10.000 kleinere intermediairbedrijven de toezichtslasten niet toenemen, gaan de middelgrote en grote kantoren 30% tot 70% meer betalen. "Tussenpersonen horen tot de laagste risicogroepen, maar krijgen wel te maken met een forse kostenstijging. Dit stelt het intermediair in het Verenigd Koninkrijk op een achterstandspositie ten opzichte van hun collega’s elders in Europa", zegt Biba-directeur Eric Galbraith. Bij Biba zijn 2.400 intermediairbedrijven aangesloten.

 

  &nbspHet budget van de FSA is voor 2009/2010 met 23% verhoogd tot _ 470 mln; om uit de kosten te komen, moet _ 495 mln aan bijdragen ontvangen worden. Partijen hebben tot begin april om hun mening over de voorgestelde begroting van de toezichthouder te geven.

 

Reageer op dit artikel