nieuws

Brits intermediair moppert op stijgende kosten toezicht

Archief

De Britse intermediairorganisatie IIB (Institute of Insurance Brokers) ergert zich in toenemende mate aan de kosten van toezicht. Dat toezicht faalt bovendien in de aanpak van banken.

 

Volgens de koepel van meer dan duizend assurantietussenpersonen kan iedereen zien dat de FSA beter werk moet afleveren in het reguleren van banken en dat dit allicht meer personeel en dus meer kosten vraagt. "Echter, het is niet eerlijk dat het intermediair, dat geen onderdeel van het probleem vormt, hiervoor meer moet betalen", zo stelt IIB. "Sterker nog, veel tussenpersonen hebben juist te lijden gehad onder de roofzuchtige concurrentie van banken, die nu op spectaculaire wijze het vertrouwen van het publiek zijn kwijtgeraakt."

 

  &nbspVolgens de brancheorganisatie is het van vitaal belang dat het intermediair overleeft, teneinde consumenten toegang tot financieel advies te kunnen blijven bieden. IIB vreest het ergste. "De FSA heeft een totaal gebrek aan vermogen tentoongespreid in de aanpak van banken en lijkt dat te compenseren door assurantietussenpersonen te laten bloeden", is de stelling van IIB. De belangenclub constateert dat de economische malaise het intermediair hard raakt, maar dat de kosten voor het toezicht desondanks met 29% stijgen. "De vraag moet worden gesteld of de opbrengsten van de FSA wel opwegen tegen de kosten."

 

  &nbspDe IIB wijst verder op de stijging van de heffing voor de ombudsman financiële diensten. "Dat wordt vooral ingegeven door de vele klachten over woonlastenverzekeringen, terwijl die nauwelijks door assurantietussenpersonen worden verkocht maar vooral juist door banken."

 

Reageer op dit artikel