nieuws

Brit Insurance wil Amsterdams hoofdkwartier

Archief

Brit Insurance, een voornamelijk in Groot-Brittannië actief verzekeringsconcern, wil zijn hoofdkantoor verplaatsen van Londen naar Amsterdam. Dat moet de opmaat zijn naar meer Nederlandse en Europese activiteiten als schadeverzekeraar.

Brit Insurance wil Amsterdams hoofdkwartier

"Met zijn vele positieve eigenschappen als het lidmaatschap van de EU, een sterke financiële sector, een stabiel fiscaal klimaat en excellente communicatiemogelijkheden zal Nederland ons een goede springplank naar toekomstige groei bieden", zo luidt de officiële verklaring. Maar volgens woordvoerder Juliet Tilley is de verhuizing in eerste instantie ingegeven door fiscale redenen. Echter, Brit Insurance heeft wel degelijk ambities om op het Europese vasteland actief te worden als verzekeraar. "Ergens aan de horizon is er zo'n toekomstbeeld", zegt Tilley.
Brit Insurance realiseerde over 2008 een premieomzet van ruim € 1,5 mld. Daarvan komt 40% uit herverzekeringen; Brit bezit het in omvang negende syndicaat van Lloyd's of London. De overige 60% van de premie-inkomsten behoort toe aan directe verzekeringsactiviteiten. Zakelijke schadeverzekeringen vormen daar de hoofdmoot van.
Bij Brit Insurance werken circa zeshonderd mensen. Slechts een klein deel van de staf zal zijn intrek nemen in een nog nader te bepalen locatie in Amsterdam.

Reageer op dit artikel