nieuws

Brit Insurance op zoek naar Amsterdams hoofdkwartier

Archief

Brit Insurance, een voornamelijk in Groot-Brittannië actief verzekeringsconcern, wil zijn hoofdkantoor verplaatsen van London naar Amsterdam. Dat moet de opmaat zijn naar meer Nederlandse en Europese activiteiten als schadeverzekeraar.

 

"Met zijn vele positieve eigenschappen als het lidmaatschap van de EU, een sterke financiële sector, een stabiel fiscaal klimaat en excellente communicatiemogelijkheden zal Nederland ons een goede springplank naar toekomstige groei bieden", zo luidt de officiële verklaring. Maar volgens woordvoerder Juliet Tilley is de verhuizing in eerste instantie ingegeven door fiscale redenen.

 

  &nbspEchter, Brit Insurance heeft wel degelijk ambities om op het Europese vasteland actief te worden als verzekeraar. "Ergens aan de horizon is er zo’n toekomstbeeld", zegt Tilley. Brit Insurance is nu alleen via een notificatie als schadeverzekeraar bekend bij toezichthouder De Nederlandsche Bank.

 

Alleen staf

Brit Insurance realiseerde over 2008 een premieomzet van ruim _ 1,5 mld. Daarvan komt 40% uit herverzekeringen, waarvan een enkel risico zich in ons land afspeelt. Brit bezit het in omvang negende syndicaat van Lloyd’s of London. De overige 60% van de premie-inkomsten behoort toe aan directe verzekeringsactiviteiten. Zakelijke verzekeringen vormen daar de hoofdmoot van. De portefeuille particuliere schadeverzekeringen is beperkt in omvang.

 

  &nbspBij Brit Insurance werken circa zeshonderd mensen. Slechts een klein deel van de staf staat op het punt zijn intrek te nemen in een nog nader te bepalen locatie in Amsterdam. Eén van de vier directieleden is de Nederlander Cees Schrauwers, voormalig directielid van Delta Lloyd-aandeelhouder Aviva.

 

Reageer op dit artikel