nieuws

Beperking loon buitendienst ASR valt slecht

Archief

ASR wil de beloningsregeling voor de circa driehonderd buitendienstmedewerkers van het bedrijf inperken. Het mes gaat vooral in de provisiecomponent en de werkgever wil tevens een maximum stellen aan het variabele loon. Overleg met de vakbonden heeft maandagnacht niet tot een akkoord geleid.

Beperking loon buitendienst ASR valt slecht

ASR wil nog wel een variabel deel in het salaris laten bestaan. Dat zou 30% van het totale loon moeten gaan uitmaken. De vakbonden, onder aanvoering van De Unie, zijn echter niet tevreden met de voorwaarden voor dat variabele deel. Zij zien dat onderdeel daarom liever niet meer uitmaken dan 10% of hooguit 20% van het loon.
De vakorganisaties wensen voorts een overgangsregeling. Die moet vooral tegemoet komen aan de accountmanagers die nu een hoog inkomen genereren en die straks met een maximum salaris worden geconfronteerd. Voorstellen daartoe zijn door de directie van ASR echter van de hand gewezen.
De vakbonden gaan nu eerst de achterban raadplegen.

Reageer op dit artikel