nieuws

Barão gaat met D66 en VVD praten over steun branche

Archief

Makelaar in assurantieportefeuilles Cisco Barão heeft afspraken gemaakt met Kamerleden van D66 en de VVD om over steunmatregelen voor assurantiebemiddelaars te praten. De steun zou volgens Barão kunnen bestaan uit een speciaal steunfonds of een verlaging van vaste lasten, zoals de kosten van AFM, Kifid, STFD en Bavam.

Barão gaat met D66 en VVD praten over steun branche

Eerder dit jaar vroeg Barao (foto) ook al minister Bos om lastenverlaging. "Mijn advies zou zijn: vergeet die vaste lasten voor één jaar", zegt hij. "Behalve een groep adviseurs die failliet gaat is er nog een veel grotere groep die lijdt aan 'stille armoede'. Die bijvoorbeeld een extra hypotheek op hun huis hebben genomen om hun zaak te redden en daardoor het risico lopen dit kwijt te raken." De taak om politici te doordringen van de nijpende situatie van veel adviseurs ligt in eerste instantie bij de standorganisaties, beaamt ook Barão. "Maar die zitten in een lastige spagaat omdat ze ook de verzekeraars te vriend moeten houden", zegt hij.

Reageer op dit artikel