nieuws

Aquapol stopt met dekking regenschade

Archief

De onderlinge waarborgmaatschapij Aquapol in Zoetermeer stopt per 10 april met de dekking van regenschade. Een van de redenen is dat het aantal verzekerden snel terugloopt. Aan het begin van 2008 waren er nog maar 235 klanten in portefeuille.

Aquapol stopt met dekking regenschade

Een andere reden is dat er een brede weersverzekering op komst is. "Wij sluiten dan ook niet uit dat wij in 2010 gewoon weer dekking tegen regenschade kunnen aanbieden", aldus een woordvoerder van Aquapol.
De onderlinge, een initiatief van onder andere  Rabobank, Delta Lloyd, Hagelunie, Achmea en Interpolis, verzekerde het risico van directe gewasschade door extreme neerslag in de zogenaamde open teelten. Het probleem was vaak het eigen risico van 25% waar veel telers tegenaan hikten.
Concurrent Agriver in het Overijsselse Hasselt meldt gewoon door te gaan met het verzekeren van regenschade. "Wij hebben zelfs al diverse voormalige klanten van Aquapol binnengekregen", aldus Agriver. Ook Vereinigte Hagel in Smilde blijft dit risico dekken. 

Reageer op dit artikel