nieuws

Allsecur en Ditzo timmeren het meest aan de autoweg

Archief

Nieuwkomer Allsecur heeft vorig jaar een kwart van de brutomediabestedingen aan campagnes voor autoverzekeringen voor zijn rekening genomen. Volgens onderzoeksbureau Adfact bedroegen die mediabestedingen voor autoverzekeringen in totaal _ 33,8 mln.

 

Allsecur nam daarvan dus een kwart, oftewel _ 8.426.000, voor zijn rekening. De Allianz-dochter werd op de voet gevolgd door ASR-internetdochter Ditzo, goed voor ruim 19% van de mediabestedingen over dit onderwerp, oftewel _ 6.512.000. Andere grote adverteerders in 2008 waren de ANWB met _ 5.459.000 (16,1%) en Postbank _ 4.796.000 (14,2%).

 

Vooral televisie

Aan televisiereclame werd in 2008 het meest besteed: _ 20 mln, gevolgd door radiocommercials (_ 7,8 mln) en banners op internet (_ 4 mln). De geldbestedingen aan internetzoekmachines zijn niet beschikbaar, maar uit navraag komt wel naar voren dat ‘search’ een belangrijke plek inneemt binnen de mediamix van de autoverzekeraars.

 

  &nbspAdfact begon met ingang van het vierde kwartaal van 2007 met het meten van de mediabestedingen van autoverzekeraars. De kwartaalscore was toen ruim _ 1,9 mln; in het vierde kwartaal van 2008 werd voor bijna _ 9,2 mln geadverteerd.

 

Reactie ANWB

Bijna de helft (_ 15,9 mln) van de bestedingen aan autoverzekeringen in 2008 is in het tweede kwartaal uitgegeven. In die periode reageerde ANWB sterk op intensieve campagnes van nieuwe concurrenten als Allsecur en de Postbank.

 

  &nbspLars de Vries van Adfact verwacht dat de hausse aan autoverzekeringsreclame voorlopig niet voorbij is. "De totale bestedingen in januari 2009 liggen op hetzelfde niveau als 2008, en zullen een verdere impuls krijgen door onder meer de introductie van InShared (Achmea) die ongetwijfeld ook gaat adverteren met autoverzekeringen", stelt De Vries.

 

Reageer op dit artikel