nieuws

Allianz leidende verzekeraar van vliegtuig van Turkish Airlines

Archief

Volgens ingewijden in de coassurantiewereld is Allianz de leidende verzekeringsmaatschappij voor casco en aansprakelijkheid van de gecrashte Boeing 737-800 van Turkish Airlines. Het cascodeel wordt gewaardeerd op ruim _ 37 mln, terwijl de luchtvaartmaatschappij voor ruim _ 790 mln zou zijn verzekerd tegen aansprakelijkheidsclaims.

 

Als makelaar wordt Willis genoemd, die de verzekering van Turkish Airlines-toestellen als onderdeel van het Lufthansa-programma heeft ondergebracht.

 

  &nbspEen groot aantal overlevenden van de crash met de Boeing 737-800 op Schiphol heeft een stichting opgericht om gezamenlijk luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines aansprakelijk te kunnen stellen voor alle schade die zij hebben geleden door het ongeluk.

 

  &nbspDe 60-jarige Henk Heijloo uit Heelsum, een van de inzittenden die het vliegtuigongeluk overleefden, heeft het initiatief genomen tot oprichting van de stichting Slachtoffers Vliegramp (www.slachtoffersvliegramp.nl), die steun krijgt van Slachtofferhulp Nederland.

 

  &nbspHeijloo, in verzekeringsland ook bekend als ex-vennoot van het in 2001 omgevallen Heijloo & Molkenboer, vindt de door Turkish Airlines toegezegde schadevergoedingen volstrekt onvoldoende. Turkish Airlines heeft aangeboden gewonden _ 5.000 à _ 10.000 uit te betalen en nabestaanden _ 50.000,

 

  &nbspVolgens Heijloo zwijgt Turkish Airlines inmiddels in alle talen over eventuele schadevergoedingen. De stichting Slachtoffers Vliegramp gaat nu primair bewijsmateriaal verzamelen. "Vervolgens maken we individuele dossiers. Dan kan zo snel mogelijk de aansprakelijkheidsstelling de deur uit."

 

Reageer op dit artikel