nieuws

Akkermans herstart uitbestedingsdienst

Archief

Pensioenbedrijf Akkermans & Partners gaat het bedrijfsonderdeel Facilitair opnieuw onder de aandacht brengen van het intermediair. Volgens directeur Theo Gommer (foto) hebben nu veel kantoren behoefte aan het uitbesteden van pensioenadvies.

Akkermans herstart uitbestedingsdienst

Twee jaar terug startte Akkermans al met het nieuwe onderdeel, dat nu Intermediair Pensioen Services gaat heten, maar toen was de tijd er volgens Gommer nog niet rijp voor. "Nu is de pensioenmaterie te complex geworden om het er even bij te doen."
Adviseurs die geen pensioenadvies meer willen of kunnen geven, kunnen een lead doorgeven aan het facilitair bedrijf. Indien gewenst kan de tussenpersoon zo'n oplossing ook kiezen voor aan verzekeringen gerelateerde hypotheken. "De adviseur kan dan zelfs overwegen om zijn eigen vergunning WFT-Leven op te geven, zodat hij zich kan concentreren op andere zaken."
De samenwerking met Akkermans & Partners vergt wel een jaarlijkse investering van € 1.500. Worden er meer dan tien adviesuren besteed voor een klant, dan ontvangt de tussenpersoon een handling fee van 10% van het uurtarief.

Reageer op dit artikel