nieuws

AFM legt loep op DSB

Archief

Toezichthouder AFM doet onderzoek naar fouten bij leningen van DSB Bank. De waakhond zegt ‘relatief veel signalen en klachten’ over producten en adviezen van DSB en dochters te hebben ontvangen. Adviseurs en klanten klagen over te hoge hypotheekleningen, opgetast met telkens nieuwe koopsompolissen om de oorspronkelijke lening af te betalen, waardoor leners niet meer uit de schulden komen, zo meldt De Telegraaf. 

AFM legt loep op DSB

DSB Bank ontkent de beschuldigingen. "Wij hebben totaal geen belang bij klanten die schulden niet meer kunnen aflossen." De Autoriteit Financiële Markten (AFM) bevestigde gisteren dat het al enige tijd onderzoek doet. Aanleiding vormt een serie klachten, van financieel adviseurs en klanten zelf. Oude en nieuwe, die nog dagelijks binnenkomen. "Elke week heb ik zeer schrijnende situaties bij DSB-klanten aan mijn bureau", zegt adviseur Jelle Hendrickx. "Komende week zie ik er acht." Hij heeft inmiddels honderd dossiers over DSB-klanten met grote schulden verzameld. DSB Bank ontkent die schuld te veroorzaken. Op tafel ligt een dossier van een gezin in financiële problemen. Niet DSB Bank, maar andere geldverstrekkers hebben die helpen veroorzaken, aldus DSB.
 
(De Telegraaf, pag. 21) 
 
 
Overig verzekeringsnieuws zaterdag in de media:
 
Doemverhalen pensioenen leiden tot metaalmoeheid
(De Telegraaf, pag. 23)
 
ANWB: loonsverhoging in pensioenfonds
(De Telegraaf, pag. 27)
 
Rubriek OverGeld: Consumentenbond: De waarheid over onze pensioenen
(De Telegraaf, pag. TA 7)
 
De pensioenpijn wordt zelfs nog veel heviger
(Trouw, pag. 15)
 
Vijftigers dragen grootste last van huidige pensioencrisis
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Pensioenen in de tang van crisis en vergrijzing
(NRC Handelsblad, pag. 13)
 
Pensioenen strop van 1 mld bij ING
(NRC Handelsblad, pag. 15)
 
Ophef over bonus ING-topman
(Het Parool, pag. 18)
 
'Reguleer hoogte spaarrente'
(Het Financieele Dagblad, pag. 5)
 
Generali: dividend deels in aandelen
(Het Financieele Dagblad, pag. 5)
 
Laat AOW-leeftijd met rust
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
Delta Lloyd verzekert windmolens in België
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
Zwarte aan de top bij verzekeraar
(NRC Handelsblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel