nieuws

Willem van Duin volgt Dijkshoorn op bij Eureko

Archief

Willem van Duin (48) volgt vandaag Maarten Dijkshoorn (58) op als voorzitter van de raad van bestuur van Eureko, het moederbedrijf van Achmea. Hij was al vicevoorzitter en heeft een lange staat van dienst bij Eureko.

Willem van Duin volgt Dijkshoorn op bij Eureko

Van Duin(foto) was onder meer directievoorzitter van de Achmea-divisie Zorg, directievoorzitter Centraal Beheer Bedrijven en directievoorzitter van Groene Land Achmea. Eind 2008 werd hij eveneens benoemd tot voorzitter van het Verbond van Verzekeraars. De raad van bestuur van Eureko bestaat verder uit Gerard van Olphen, Jeroen van Breda Vriesman, Danny van der Eijk en Thomas van Rijckevorsel.
Dijkshoorn verliet Eureko bij de start van het nieuwe jaar "op basis van persoonlijke overwegingen". Later zei hij desgevraagd: "Je kunt op een punt komen dat je een streep trekt." Op de vraag of ontwikkelingen in de samenwerking met Rabobank (na de overdracht van Interpolis voor 37% aandeelhouder in Eureko) daarin een voorname rol spelen, gaat hij niet in. "Dat lijkt me verstandig." Dijkshoorn zegt enkele maanden de tijd te nemen ("om mijn hoofd leeg te spoelen") en hoopt daarna zijn rentree in de verzekeringsbedrijfstak te maken.

Reageer op dit artikel