nieuws

Welke en FinanCenter geven inzicht in provisieregelingen

Archief

De serviceproviders Welke Financiële Diensten in Hoorn en FinanCenter in Deventer hebben hun hypotheekprovisiereglementen bekendgemaakt.

 

Welke biedt hypotheekproducten aan op provisiebasis en hypotheken zonder afsluitkosten voor de consument. Bij nettohypotheken rekent Welke een vaste vergoeding per offerte en per passering. Deze vergoeding zal in de praktijk onderdeel zijn van het totale bedrag dat in rekening wordt gebracht bij de klant. Kiest het intermediair echter voor de provisievariant, dan keert Welke de afsluit- en doorloopprovisie uit volgens het provisiereglement. De provisie en extra vergoedingen die Welke zelf ontvangt, worden volledig aan het intermediair doorbetaald.

 

Dossierprijs

FinanCenter ontvangt van tussenpersonen volgens een verrichtingstarief een vaste dossierprijs, ongeacht de hypotheek of de geldverstrekker. Alle provisies van geldverstrekkers worden volledig doorgestort aan de aangesloten tussenpersonen. Het intermediair betaalt geen maand-fee en hoeft zich niet te beperken tot een selecte groep aanbieders. "Transparantie geldt niet alleen voor adviseurs, ook serviceproviders moeten met controleerbare regelingen komen", vindt Menco van Deursen, directeur FinanCenter.

 

  &nbspMet als thema ‘Gratis bestaat niet, transparantie en vrijheid wel’ gaat FinanCenter op diverse locaties de provisieregeling toelichten. De informatiebijeenkomsten worden gehouden in Hengelo, Arnhem, Vught en Akersloot. Aanmelden kan via de website van FinanCenter.

 

Reageer op dit artikel