nieuws

Weinig animo voor bijeenkomst van nieuwe belangenorganisatie

Archief

Vrijdag 29 januari had de eerste informatiebijeenkomst van de nieuwe belangenorganisatie naast NVA en NBVA plaats moeten vinden in Akersloot. De bijeenkomst werd echter wegens gebrek aan belangstelling uitgesteld.

 

Oprichters van de derde belangenorganisatie zijn de Federatie van Koepelorganisaties (FKO) en de Vereniging van Hypotheekadviseurs in Nederland (VVHN). "Spijtig", zegt FKO-voorzitter Henk Doornewaard en voorlopig woordvoerder van de organisatie over het niet-doorgaan van de eerste samenkomst van belangstellenden. "Maar de belangstelling was te gering om daar veel kosten voor te maken."

 

  &nbsp"Het aantal aangemelde leden voor de nieuwe organisatie is 850, en de contributie gaat _ 350 per jaar bedragen. Beoogd voorzitter van de brancheorganisatie is Karel Pauw, directievoorzitter van De Hypothekers Associatie.

 

Opheffen

"De juridische invulling is dat de VVHN en FKO zichzelf nu eerst opheffen", zegt Doornewaard. "Dat moet door de leden gebeuren om samen één nieuwe organisatie te kunnen vormen. De nieuwe vereniging wordt 12 februari opgericht en dan maakt Karel Pauw ook de naam bekend."

 

  &nbspDe nieuwe vereniging moet volgens de twee oprichtende clubs niet worden gezien als een verwijt naar de NVA of NBVA, maar vooral als verwijt naar de financieel dienstverleners zelf. "Als er van de 9.000 tussenpersonen nog geen 1.600 zijn aangesloten bij een organisatie die hun belangen behartigt, dan is het niet verwonderlijk dat de slagkracht beperkt blijft", aldus Doornewaard.

 

  &nbspDe nieuwe vereniging houdt deze maand op vijf plaatsen in het land nog informatiebijeenkomsten. Naast een presentatie van de stichting bespreekt Jurjen Oosterbaan (Bureau D&O) actuele vakinformatie.

 

Reageer op dit artikel