nieuws

Weer twee lasten onder dwangsom

Archief

Toezichthouder AFM heeft twee nieuwe lasten onder dwangsom opgelegd. De ene betreft Jennifer Robart van Robart’s Assurantiekantoor in Dordrecht, de andere naar Anne Zandberg van Adviesburo Zandberg in Leeuwarden. Beide gaan om het standaardbedrag van _ 4.000 per dag met een maximum van _ 80.000.

 

  &nbspJennifer Robart, een bekende verschijning bij diverse assurantiebijeenkomsten, heeft niet voldaan aan informatieverzoeken van de toezichthouder. Een brief van Robart van 25 september jl. waarin zij verzocht om vrijstelling voor het Nationaal Regime alsmede de bedrijfsomschrijving in het uittreksel van de Kamer van Koophandel doen vermoeden dat zij mogelijk financiële diensten verricht zonder over een geldige vergunning te beschikken, aldus de AFM. Robart reageerde vervolgens helemaal niet meer op diverse verzoeken om opheldering van de AFM.

 

Adviesburo Zandberg

Bij Anne Zandberg in Leeuwarden had de AFM geconstateerd dat hij zich op zijn website presenteerde als "De betrouwbare adviseur voor al uw vragen. Onder andere Hypotheken, Pensioenen en Verzekeringen" en daaruit afgeleid dat hij ook financiële diensten leverde. Zijn bedrijfsomschrijving in het Handelsregister ("Bedrijfsorganisatie-adviesbureau. Bemiddeling aan- en verkoop onroerend goed") wekte een andere indruk.

 

  &nbspHet antwoord van Zandberg op vragen van de AFM bleef beperkt tot de mededeling dat hij niet als zelfstandig tussenpersoon actief is.

 

Reageer op dit artikel