nieuws

Vrijdag de dertiende in Alphen: voor _10 mln in rook opgegaan

Archief

Multiblad Keukenbladen en matrassenfabrikant Polyether Beddenhal (PBH) in Alphen aan den Rijn zijn vorige week getroffen door een alles verwoestende brand. De schade wordt door experts geraamd op circa _ 10 mln. Generali, Delta Lloyd en ABN Amro zijn de voornaamste verzekeraars.

 

De enorme rookwolk was tot in de verre omtrek zichtbaar en noodzaakte de verkeersleiding op Schiphol tot omleiding van het vliegverkeer. De schade aan het pand, met een totale bedrijfsoppervlakte van 6.000 m2, bedraagt _ 4 tot 5 mln. Het bedrijfsgebouw was eigendom van Edem BV, die het via assurantiemakelaar Montclair in coassurantie had verzekerd, met Generali als leidende verzekeraar. Crawford is belast met de expertise.

 

  &nbspHet pand werd door twee bedrijven gehuurd. Matrassenfabrikant PBH had inventaris, goederen en bedrijfsschade verzekerd bij ABN Amro Verzekeringen, dat Toplis Hettema heeft belast met de expertise. PBH heeft een schade van circa _ 3 mln. Ook keukenbladenfabrikant Multiblad heeft _ 3 mln schade geleden en is hiervoor verzekerd bij Delta Lloyd, dat de expertise door eigen expertisedienst laat uitvoeren. Troostwijk Expertises verricht de contra-expertise voor het geheel.

 

Reageer op dit artikel