nieuws

Verzekeraar negeert claim van behartigers van polisleed

Archief

Verzekeraars zetten de belangenbehartigers van gedupeerden met een dure woekerpolis buitenspel bij compensatie van kosten. Zij hopen dat klanten individueel met hun bod akkoord gaan, hoewel hun vertegenwoordigers die deals te mager noemen.

Verzekeraar negeert claim van behartigers van polisleed

 Na Generali presenteerden gisteren De Goudse en Olma VVAA hun voorstel tot terugbetaling van teveel berekende kosten voor beleggingspolissen, zonder de stichtingen te betrekken die bij drie grote verzekeraars vorig jaar nog tot € 1,5 miljard aan schikkingen overeen kwamen, zo meldt De Telegraaf.
De Goudse, met 1% marktaandeel, maakt het bedrag van de compensatie niet bekend. "Dat wil de directie niet." Achter de schermen proberen verzekeraars in deze regelingen via een opslag op de risicopremie de betaalde compensatie terug te halen. Op 11 februari komen tien kleinere verzekeraars, het Verbond van Verzekeraars en de twee stichtingen bij elkaar om over compensatie voor klanten te praten. Op meer dan de helft van de 6,5 miljoen verkochte beleggingsverzekeringen, gebruikt voor hypotheken en pensioenen, hebben verzekeraars volgens toezichthouder AFM teveel berekend.
(De Telegraaf, pag. 23)
 
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
 
Meer branden door economische crisis
Volgens het Verbond van Verzekeraars is er verband tussen de economische crisis en het aantal branden.
(De Gelderlander, pag. 17)
 
'Pensioenen niet in gevaar'
(De Telegraaf, pag. 23)
 
Modint luidt noodklok over kredietverzekeraars
(De Telegraaf, pag. 23)
 
Beoogde Fortis-top is niet van plan om Nederlandse staat voor gerecht te dagen
(Het Financieele Dagblad, paag. 11)
 
Chaos rond Fortis in België
(Het Financieele Dagblad, paag. 1)
 
Bos zag geen alternatief ING
(Het Financieele Dagblad, paag. 3)
 
De Goudse schikt woekerpolissen
(Het Financieele Dagblad, paag. 17)
 
Chinese commissaris Fortis neemt ontslag
(NRC Handelsblad, pag. 8)
 
Verzekeraars horen niet in ziekenhuizen
(NRC Handelsblad, pag. 7)

Reageer op dit artikel