nieuws

Verdegaal verdeelt vele meningen

Archief

Het optreden van econoom Erica Verdegaal in het tv-programma Pauw & Witteman heeft, mede dankzij de eigentijdse mogelijkheden als ‘uitzending gemist’ en het direct publiceren van reacties, de afgelopen week voor de meeste activiteit op www.amweb.nl gezorgd.

 

Het bericht op de website van AM, inclusief de mogelijkheid om direct de uitzending terug te zien, leidde in de eerste dagen tot hoge kijkcijfers en tevens het grootste aantal reacties in de voorbije twee weken. Verdegaal stelde bij Pauw & Witteman dat onafhankelijke adviseurs niet bestaan en dat financiële producten nodeloos ingewikkeld worden gemaakt.

 

  &nbspNaast Wilders-achtige kwalificaties als ‘knettergek’ geven de tientallen reacties op onze website aan dat branchegenoten een deel van de kritiek van Verdegaal aanvaarden, ook al doet dat soms pijn. Waar echter vrijwel niemand begrip voor heeft, was haar stelling dat iedere burger zijn financiële zaken gewoon zelf kan regelen, tot en met hypotheken en pensioenen toe. Ook Verdegaals tafelgenoten in het discussieprogramma vielen van verbazing bijna van hun stoel.

 

  &nbspDe andere top 5-noteringen in het bezoek aan Amweb.nl in de voorbije twee weken waren: ‘ING snijdt in kosten en banen’, ‘Achmea lanceert Inshared’, AFM waarschuwt voor Adviesgroep Nederland’ en ‘Afab bijna rond met provisieafspraken’. Laatstgenoemd onderwerp ontlokte bovendien veel reacties.

 

Peiling

AM’s internetpeiling was deze keer geen gemakkelijke, want deze veronderstelde minimaal enige kennis van recente wetgeving. De bezoekers stemden tot begin deze week als volgt op ‘Bonusprovisies ook verbieden bij collectieve pensioenen, is’: conform de wet (131), niet conform de wet (54), niet naar de letter, maar wel naar de geest van de wet (230). Een duidelijke meerderheid van de 415 stemmers is dus akkoord. Niemand voelde zich geroepen om deze peiling van verder commentaar te voorzien.

 

Bonusprovisies ook verbieden bij collectieve pensioenen, is:

 

Totaal 415

 

conform de wet (131)

 

niet conform de wet (54)

 

niet naar de letter, maar wel naar de geest van de wet (230)

 

Reageer op dit artikel