nieuws

Verbond: klein geschenk buiten provisieregels

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft toezichthouder AFM gevraagd kleine niet-geldelijke vergoedingen met een waarde van minder dan _ 100 buiten de provisieregels te laten vallen.

 

Volgens het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (BGFO) worden niet-geldelijke vergoedingen als bijvoorbeeld relatiegeschenken als provisie beschouwd, zodat de transparantieregels ook voor deze categorie beloning gelden. "Dat zal in de praktijk kunnen leiden tot een niet werkbare situatie. Tevens is het mogelijk dat bij kleine niet geldelijke vergoedingen de administratie- en nalevinglasten verhoudingsgewijs onevenredig zijn."

 

  &nbspHet Verbond stelt daarom voor om niet-geldelijke vergoedingen tot _ 100 buiten de provisieregels te houden, waarbij misbruik als het ‘stapelen’ van dergelijke beloningen moet worden tegengegaan. Om dat controleerbaar te maken, moet worden vastgelegd wat van welke aanbieder is ontvangen, zo stelt het Verbond voor. Komende week wordt met de AFM overlegd over deze zogeheten bagatelregeling.

 

Reageer op dit artikel