nieuws

Van Voorst Vader waarschuwt hypotheekbranche

Archief

“Indien de sector verder gaat met het ontwijken van de nieuwe gedragsregels zoals die per 1 januari 2009 van kracht zijn, dan zal dit politiek genadeloos worden afgestraft.” Die boodschap houdt Alexander van Voorst Vader vandaag voor aan de hypotheekwereld.

Van Voorst Vader waarschuwt hypotheekbranche

Op het 18e Hypotheekevent stelt de voormalig NBVA-voorzitter dat aanbieders en adviseurs creatieve oplossingen bedenken "die ten minste de schijn wekken bedoeld te zijn de nieuwe regelgeving te omzeilen". Van Voorst Vader waarschuwt de sector. "Indien aan dit ontwijkgedrag van enkelen niet onmiddellijk een einde wordt gemaakt, zal de politiek met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op korte termijn met verdergaande maatregelen komen."
Van Voorst Vader vindt dat de zogeheten inducementregels met onmiddellijke ingang buiten werking moeten worden gesteld. "Alleen al het feit dat de AFM gedwongen is nog vóór invoering aan de sector bekend te maken dat men, totdat er nadere uitleg over deze regeling is, geen sancties zal opleggen, geeft al aan dat dit op dit moment een niet voldoende doordacht stuk wetgeving is, dat uitvoeringstechnisch niet rijp is."

Reageer op dit artikel