nieuws

Van den Hul & Luigjes winnaar Assurantie Bridge Toernooi 2009

Archief

De 27e editie van het Assurantie Bridge Toernooi trok, ondanks de griepgolf, 238 deelnemers naar Utrecht

Deze werd wederom georganiseerd door SNS Reaal in samenwerking met de Nederlandse Bridge Bond (NBB). In totaal streden in het Nationaal Denksport Centrum in Utrecht 21 samengestelde teams uit de assurantiewereld om de wisselbeker. Deze beker voor teams werd dit jaar, voor het eerst in de historie van het Assurantie Bridge Toernooi, gewonnen door een team uit de kring van het intermediair. Na vorig jaar al bijna winnaar te zijn geworden, werd dit jaar assurantiekantoor Van den Hul & Luigjes uit Voorthuizen daadwerkelijk eerste. Het team bestond uit de volgende koppels: Ad Meeuse en Marian Meeuse, Ad van Rooijen en Ada van den Hul, Ingeborg van Rooijen en Gerrit Stolmeijer, Leo Brand en Kees van de Kamp, en Any Brand en Peter van den Hul De tweede plaats was voor Centraal Beheer en de derde plaats werd ingenomen door SNS Reaal 2. De individuele beste drie plaatsen waren: Dirk Wuister en Cees van Oosterom van Boelaars & Lambert Groep; Hugo Beltz enRonald Haring van SNS Reaal; Leo Brand en Peter van de Hul van Van den Hul & Luigjes. De eerste prijs voor het hoogst genoteerde paar van de tussenpersonen werd gewonnen door Wuister en Van Oosterom. Naast het toernooi was ditmaal ook een clinic georganiseerd. Hier namen veertig deelnemers vanuit het intermedair en vanuit de organisator SNS Reaal aan deel. Na twee opeenvolgende succesvolle edities heeft SNS Reaal aangeboden om ook volgend jaar het Assurantie Bridge Toernooi te organiseren, wederom in samenwerking met de NBB. De winnaars van de teamprijs: de vijf koppels van Van den Hul & Luigjes. Dirk Wuister (links) van de Rotterdamse Boelaars en Lambert Groep vormde samen met zijn bridgepartner het sterkste koppel. AssurMada last tussenstop in De AssurMada zoekt ter gelegenheid van de twaalfde editie een nieuwe pleisterplaats op. Om de eerste schrik van verstokte Lowestoft-fans vast weg te nemen: de vaste bestemming van het jaarlijkse zeilevenement voor de assurantiebranche wordt ook dit jaar aangedaan. "Maar in de afgelopen jaren gingen stemmen op om ook eens een andere haven aan te doen", laat de organisatie echter weten. Daarom is ervoor gekozen om dit jaar een tweede halte op te zoeken. Lowestoft overslaan zou dit jaar sowieso uit den boze zijn geweest, want de plaatselijke Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club bestaat in april 150 jaar. Dat feest zal op 12, 13 en 14 juni ongetwijfeld dunnetjes worden overgedaan, als de naar verwachting ruim twintig deelnemende zeiljachten van de AssurMada ter plaatse zullen zijn. Op weg naar Lowestoft zal echter eerst een bezoek worden gebracht aan de ruim 85 kilometer, ofwel circa 45 zeemijlen. verderop gelegen haven van Woolverstone bij Ipswich. Dat betekent wel dat het vertrek vanuit Nederland een dag eerder plaatsvindt dan normaal, namelijk al op woensdag 10 juni. Op donderdagavond wordt voor schippers en bemanning een ontvangst georganiseerd in de Royal Harwich Yacht Club (RHYC) in Woolverstone. "Verwacht wordt dat met deze extra haven de zeilers meer aan hun trekken kunnen komen. Zowel de tocht over de River Orwell als het traject langs de kust van Woolverstone naar Lowestoft geeft een extra dimensie aan het evenement", belooft de organisatie. De inschrijving voor de AssurMada 2009 is afgelopen week gestart op www.assurmada.nl. Vorig jaar deden 120 zeilers mee aan de AssurMada. Met NVA naar de marathon van New York Tijdens het feest ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de NVA kwamen Roger van der Linden (voorzitter van de sectie Jong Management) en NVA-voorzitter Bob Veldhuis op het idee om met een club van NVA-leden de New York-marathon van 1 november 2009 te lopen. Dit idee ontmoette direct bijval bij fanatiek hardloopster Irene Okkerman, hoofd Ledenzaken van de NVA. Medio vorige week had zij al achttien aanmeldingen uit de ledenkring ontvangen, onder wie vier vrouwen. Wie nog mee wil doen, dient zich snel bij haar te melden. voor dit project. Hardloopster Irene Okkerman.

Reageer op dit artikel