nieuws

Uvit wint meeste zorgverzekerden

Archief

De verzekeraarscombinatie Uvit (Univé/VGZ/IZA/Trias) groeit met 50.000 zorgverzekerden. Daarvan neemt het internetlabel Zekur er 11.00o voor zijn rekening. Achmea Zorg groeit met 35.900 verzekerden en blijft daarmee, inclusief Agis, de grootste zorgverzekeraar met 4,7 mln verzekerden.

 

Het internetlabel Zekur telt nu 26.000 verzekerden. Uvit stelt dat selectieve inkoop de kern van dit product is. "Door te sturen op voorkeursaanbieders kan de premie laag gehouden worden." Over de groei bij de andere labels doet Uvit geen uitspraak. "Wij willen ons als één verzekeraar naar buiten toe presenteren", aldus een woordvoerder. Uvit telt nu in totaal 4,3 mln verzekerden.

 

  &nbspBij Achmea is de grootste groei afkomstig van Interpolis met een toename van 29.000 verzekerden. Agis groeide met 17.500 verzekerden en komt daarmee op een totaalstand van 1,27 mln verzekerden. De zorgportefeuille van Avéro Achmea daalde met 22.000 verzekerden, maar handhaaft zich volgens Achmea als de "grootste intermediaire zorgverzekeraar". Overigens kreeg Avéro er een fors aantal verzekerden bij uit de ONVZ-portefeuille van Nedasco, maar dat compenseerde niet het verlies aan verzekerden. Direct writer FBTO kon 2.900 verzekerden bijschrijven, waarvan 2.610 via internet. De andere merken van Achmea, zoals Groene Land en Zilveren Kruis groeiden samen met 8.500 verzekerden.

 

Plus vierhonderd

De Haagse verzekeraar laat weten op een totaalstand van 119.336 verzekerden uit te komen. Dat is een groei van vierhonderd. ASR Verzekeringen zegt 15.000 verzekerden gewonnen te hebben, waarmee daar de totaalstand uitkomt op 202.000 verzekerden. ASR doet verder geen mededelingen over in- en uitstroom en ook niet hoe de verdeling over de labels is.

 

  &nbspMenzis, qua grootte de vierde zorgverzekeraar, heeft zijn verzekerdenaantallen nog niet bekend gemaakt.

 

Reageer op dit artikel