nieuws

Uvit spoort _ 4,2 mln aan fraude op

Archief

De verzekeraarscombinatie Uvit (Univé/VGZ/IZA/Trias) heeft afgelopen jaar ruim _ 4 mln opgespoord aan fraude. De zorgverzekeraars haalden ruim _ 700.000 boven water en de schadetak van Uvit wist _ 3,5 mln aan valse schades op te sporen.

 

Zo probeerde een verzekerde van VGZ een bedrag van $ 50.000 te claimen voor een operatie in de Verenigde Staten die nooit is uitgevoerd. Van dit geval is aangifte gedaan en de verzekerde is geroyeerd.

 

  &nbspOok zag iemand kans _ 31.000 te declareren voor twaalf taxiritten vanwege medisch noodzakelijk vervoer. "Bij onderzoek bleek dat het taxibedrijf al heel lang geen vergunning meer had voor dit soort vervoer en dat betrokkene al jaren niet was vervoerd. Verder had hij bij zijn vorige verzekeraar een soortgelijke fraudepoging gedaan, waarbij voor _ 150.000 aan declaraties waren ingediend", aldus een woordvoerder van Uvit.

 

  &nbspBij de schadetak fraudeerde iemand met de kilometerstand van zijn auto en de aan- en verkoopwaarde van de BMW. Hij claimde een bedrag van _ 50.000 in verband met diefstal van de auto. Na onderzoek bleek voor de auto bij aanschaf minder dan _ 20.000 betaald te zijn en was de kilometerstand niet 132.000 km, maar ruim 231.000 km.

 

Reageer op dit artikel