nieuws

Univé bijna rond met familie Puister

Archief

Univé is “zo goed als bij een oplossing” in het geschil met de familie Puister, wier boerderij door brand werd verwoest en waarover uitgebreid werd bericht in de tv-uitzending van Zembla van afgelopen zondagavond.

"Onze advocaat en die van de familie Puister zijn in overleg en we verwachten dat ze voor het einde van de week tot overeenstemming komen over de afhandeling van de schade", aldus de woordvoerder van Univé. Hij ontkent dat de Zembla-reportage van invloed is geweest op het verloop van de onderhandelingen. "Wij laten ons bij de behandeling van zaken nooit beïnvloeden door druk vanuit de media."
De aantijging dat de experts van Compander niet onafhankelijk zouden opereren, omdat Univé eigenaar is van het bedrijf, doet de woordvoerder af als een storm in een glas water. "De experts van Compander verrichten hun werk gewoon conform de gedragscode van het Nivre." Omdat Compander ook voor andere partijen werkt, zou zijn gekozen voor een presentatie als zelfstandig bedrijf.
 
De uitzending van Zembla wordt dinsdagochtend 10 februari om 10.30 uur herhaald op Nederland 2.
 
Zie ook:
Zembla schetst wildwestbeeld van schadebehandeling

Reageer op dit artikel