nieuws

Twee derde Afab-intermediair kiest voor verplichte WFT-audit

Archief

De serviceprovidingdivisie van Afab heeft bijna alle afspraken met aanbieders over de provisieregelingen afgerond. Daarmee kan binnenkort definitief worden gestart met de nieuwe bedieningsconcepten Top en Excellent.

 

Een tipje van de sluier licht Afab op over de overeenkomst met ABN Amro: "Zo krijgt men bijvoorbeeld via ons een provisie van 1% op de rechtstreekse productie van ABN Amro en 1% op de rechtstreekse productie van Florius." Met rechtstreekse productie wordt gedoeld op het zonder tussenkomst van de Afab-midoffice onderbrengen van de hypotheek. Hoe de beloning eruitziet als de midoffice wordt ingeschakeld, is nog onderwerp van overleg.

 

  &nbspDe meerderheid van de ruim vierduizend aangesloten kantoren blijkt overigens te kiezen voor het meer uitgebreide Excellent-pakket. "Wellicht kiest twee derde voor dat concept." Daarin is onder meer een verplichte WFT-audit opgenomen. Verder is de tussenpersoon verplicht om de productie altijd via Afab te laten lopen als die het gekozen product in het assortiment heeft.

 

  &nbspDe nieuwe site van Afab is inmiddels in de lucht; die heeft in de eerste week al "grote aantallen leads" opgeleverd voor het intermediair.

 

Reageer op dit artikel