nieuws

TransCare moet brandschade uitkeren ondanks verzwijging

Archief

De Haagse horecaverzekeraar TransCare is in hoger beroep veroordeeld tot betaling van de schade als gevolg van een brand die in oktober 2002 discotheek Big Fun in Emmen in de as legde, verzwijging van een eerdere veroordeling van verzekerde ten spijt.

 

In eerste instantie werd de brandschade door GAB Robins geschat op _ 920.000 en in tweede instantie (een maand later) op _ 600.000. TransCare wilde echter niet betalen, omdat de eigenaar van de discotheek verzwegen zou hebben dat hij in 1997 in zijn woning een inbreker in het been had geschoten.

 

  &nbspDe rechtbank stelde TransCare in het gelijk, maar het gerechtshof in Den Haag heeft nu geoordeeld dat dit feit bij het aangaan van de verzekering geen rol zou spelen bij een redelijk handelende verzekeraar, "omdat het gaat om een onverwachte en ingrijpende gebeurtenis die ook personen met een goede moraliteit tot een disproportionele reactie had kunnen brengen." TransCare moet nu niet alleen de schade betalen, maar ook de wettelijke rente en alle proceskosten. Naar schatting bedraagt de totale som inmiddels ruim _ 1,2 mln.

 

Reageer op dit artikel