nieuws

STFD verloor 968 deelnemers in 2008

Archief

De Strichting Financiële Dienstverlening (STFD) verwerkte in 2008 968 opzeggingen,terwijl er nieuwe 744 deelnemers bijkwamen. Het totale aantal deelnemers van de stichting daalde in 2008 naar 8.364.

 

  &nbsp"Om nieuwe leden niet op kosten te jagen, schreven wij een groot aantal deelnemers pas begin dit jaar in, zodat wij volgende maand naar verwachting op 8.421 staan", zegt Ellen von Koczian van STFD. "Een lichte teruggang ten opzichte van januari 2008 toen we op 8.462 deelnemers stonden." Van de opzeggers zijn er 260 gestopt in verband met bedrijfsbeëindiging, 24 vertrokken wegens fusie en 10 deelnemers haakten af omdat de AFM hun vergunning introk.

 

  &nbsp"Het aantal vergunningaanvragen bleef in 2008 met gemiddeld 48 per maand opmerkelijk stabiel", aldus Von Koczian. "Ook tijdens de laatste maanden. Van effecten van de kredietcrisis is dus nog geen sprake."

 

Korting van _ 700

De STFD verwerkte in 2008 in totaal 579 vergunningaanvragen. In 2007, het eerste jaar dat vergunningaanvragen werden behandeld passeerden er 421 de burelen van de STFD. "Gemiddeld twintig aanvragen per maand komen van startende ondernemers", zegt Ellen von Koczian van STFD. Binnen vijf werkdagen hebben wij de beoordeling van de vergunningaanvragen rond. De tijdwinst die de AFM hierdoor boekt, vertaalt zich door in een korting op de AFM-tarieven van op dit moment _ 700", aldus Von Koczian.

 

duizendste ondernemer die door de STFD werd begeleid bij de vergunningaanvraag. Timmermans die onlangs een franchisekantoor van Geld enWoning is gestart, kreeg haar vergunning uit handen van Esmond Berkhout, hoofd Markttoegang van de AFM.

Reageer op dit artikel