nieuws

Stamgast Miek Bouwes

Archief

Miek Bouwes is uitgeroepen tot Financieel Planner van het Jaar. Om haar collega’s van Finetuning Personal Finance in Rotterdam te verrassen, had zij zich ingeschreven onder haar meisjesnaam, waardoor als winnares ‘Annemieke Nieuwpoort’ werd bekendgemaakt. De jury roemde vooral de heldere communicatie over de mogelijkheden en onmogelijkheden van haar financieel plan.

 

Wat is je achtergrond?

 

Geboren in 1963 in Rotterdam, getogen in Krimpen aan den IJssel, waar ik nog steeds woon. Eén jongere zus. Al meer dan 25 jaar samen met Jos, twee prachtige dochters, Silke (17) en Lotte (15).

 

Wat was je mooiste jeugdvakantie?

 

Met een tentje in een rugzak treinend en liftend samen met een vriendin naar Zuid-Frankrijk. Ik zou geen oog meer dicht doen als ik wist dat mijn dochters dit zouden doen! Zelf heb ik er echter alleen maar leuke herinneringen aan.

 

Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?

 

Giraf, het hoogste dier ter wereld. Lijkt op geen enkel ander dier. Ziet er heel vriendelijk uit en heeft vrijwel geen vijanden. En hij heeft een paar prachtige ogen.

 

Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?

 

Ik heb de lerarenopleiding handvaardigheid en tekenen afgerond. Toen ik afstudeerde, was daar geen werk in te vinden. Omdat er toch brood op de plank moest komen, ben ik bij Nationale-Nederlanden gaan werken. En van het één komt het ander¼

 

Wie is de bekendste persoon met wie je in de klas hebt gezeten?

 

Niet in de klas, wel op school (zowel middelbare als de lerarenopleiding) met Paul de Leeuw.

 

Waarvan heb je de laatste keer kippenvel gekregen?

 

Van de vrieskou in combinatie met een te dunne jas.

 

Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?

 

Ik speel samen met negen hele leuke vrouwen iedere dinsdagavond djembé.

 

Waar hebben we de grootste kans jou op zaterdagmiddag tegen te komen?

 

Ergens in huis, bezig aan een klus. Inmiddels heb ik de badkamer betegeld en zijn de slaapkamers zo goed als klaar. Het volgende project is de zoldertrap. Daar moeten vier lagen lijmresten en verf af.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

 

De finish van de elfstedentocht in 1986 gewonnen door Evert van Benthem. Deze heb ik gezien in de keuken van het Muiderslot, op een heel klein zwart wit tv’tje,

 

als begeleider van een schoolreisje.

 

Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?

 

Ik ben ooit eens een dag te vroeg op een examen in de jaarbeurshallen in Utrecht verschenen. Kon ik mijn tafeltje maar niet vinden.

 

Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?

 

De Borobudur bezoeken. Leren duiken. Naar Santiago de Compostella (maar wel op de fiets, niet lopend). Niet noodzakelijk in deze volgorde.

 

Reageer op dit artikel