nieuws

Springers Allsecur kunnen door beugel Reclame Code Commissie

Archief

Geen paniek

Volgens het verweer van Allsecur voelt het sluiten van een nieuwe autopolis vaak aan "als een sprong in het diepe", maar dat dit bij haar toch veilig en voordelig is voor de consument. "De personen die springen stralen geen paniek uit, maar springen onder begeleiding van vrolijke muziek op weloverwogen en sierlijke wijze naar beneden."
 
Niet aannemelijk
De Reclame Code Commissie zegt er wel begrip voor te hebben dat de commercial gezien de mogelijke associatie met terroristische aanslagen of zelfmoord niet door iedereen wordt gewaardeerd. Maar de grenzen van het toelaatbare zijn niet overschreden, aldus de commissie, die het "niet aannemelijk acht dat de commercial mensen ertoe aanzet om van gebouwen af te springen".
 
Kinderen
In een andere klacht werd de nadruk gelegd op het gevaar dat kinderen en mensen met een beperkt inlevingsvermogen door het filmpje worden aangezet om van gebouwen te springen. Hierbij werd verwezen naar artikel 2 van de Kinder- en Jeugdreclamecode.
 
In het verweer stelde Allsecur: "Er is geen kans op navolging, omdat de beelden duidelijk overdreven en niet realistisch zijn bedoeld. Kinderen zal dat niet ontgaan. Dit is ook door de Stichting Reklame Rakkers aan ons bevestigd. De commercial is niet gericht op kinderen, zodat de Kinder- en Jeugdreclamecode niet van toepassing is."
 
Klagers kunnen vóór 27 februari in beroep gaan tegen de uitspraken.
 
Top 100
Het liedje uit de reclame, 'Heartbeat' gezongen door de Volendamse zangeres Martine Bond, is afgelopen week binnen in de nationale top 100. Ook het YouTube-filmpje geniet sterk stijgende kijkcijfers.
 
Aanvulling op 27 februari 2009: Er is door niemand hoger beroep aangetekend. 
 
ZIE OOK:
Allsecur reclame kan door de beugel (+ filmpje met het liedje en de 'making of')
en
Allsecur smijt weer met kussens (de bewuste commercial met de springers)
 
 
 

Reageer op dit artikel