nieuws

Spaanse GT Motive wil strijd aangaan met Audatex

Archief

De bezoekers van de Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs Gorinchem kunnen deze week kennis maken met een nieuw schadecalculatiesysteem van het Spaanse GT Motive, dat in ons land de strijd wil gaan aanbinden met  ABZ/Audatex.

Als voorbereiding op de introductie op de Nederlandse markt is GT Motive, dat deel uitmaakt van de Spaanse Einsa Groep, in gesprek met een geselecteerd aantal Nederlandse autoverzekeraars en een groot expertisebureau, die onlangs hun medewerking zouden hebben toegezegd om een introductie van het nieuwe calculatiesysteem in ons land mogelijk te maken. In Spanje wordt GT Motive al jarenlang gebruikt door verzekeraar Mapfre. Al eerder, in september 2006 bracht softwarebedrijf Eurotax Olyslager in Amersfoort het online autoschadecalculatiesysteem Eurotax Repair Estimate (ERE) op de markt.
Met Audatex had ABZ sinds jaar en dag het monopolie op het gebied van autoschadecalculaties. Geruchten dat ABZ inmiddels ERE zou hebben overgenomen, wilde de woordvoerder van ABZ bevestigen noch ontkennen.

Reageer op dit artikel