nieuws

SNS Reaal schrapt banen na verlies

Archief

Na Eureko, ING en Aegon heeft ook SNS Reaal vorig jaar een fors verlies geleden. Het concern boekte een nettoresultaat van € -504 mln, het eerste verlies sinds de oprichting. Vooral de verzekeringstak heeft te lijden van de financiële crisis. Extra kostenbesparingen gaan de komende jaren leiden tot een inkrimping van het personeelsbestand.

SNS Reaal schrapt banen na verlies

Onrust op de financiële markten heeft volgens SNS Reaal een drukkend effect gehad van € 726 mln op het resultaat. Vooral het verzekeringsbedrijf heeft daar last van gehad: dat is uitgekomen op € 550 mln verlies, terwijl het bankbedrijf € 144 mln nettowinst bijschreef. De periodieke premieomzet Leven groeide met 65% naar €1,9 mld (marktaandeel 18%), terwijl de omzet uit koopsommen bijna verdubbelde naar € 1,7 mld. Exclusief Zwitserleven is die omzet overigens met 11% gedaald.
Het schadebedrijf groeide met 37%, waarvan 2,6% autonoom, tot € 809 mln brutopremie. De omzet uit aov's werd ruim verdubbeld tot € 89 mln.
SNS Reaal gaat de komende jaren € 140 mln besparen; dat leidt onder meer tot het extra schrappen van 170 van de bijna 8.300 fte's, naast de al geplande personeelsreductie bij de bankkantoren (380) en door de integratie van AXA (400 fte) en Zwitserleven (300 fte). De meeste daarvan verdwijnen voor eind volgend jaar.

Reageer op dit artikel