nieuws

SAA gaat internet commercieel benutten

Archief

Intermediairbedrijf SAA Nederland gaat internet gebruiken voor de verkoop van schadeverzekeringen. “Als je niets doet, kalft de portefeuille jaarlijks met een paar procent af”, zo motiveert directeur Ton Rombouts de stap.

SAA gaat internet commercieel benutten

SAA Direct is van start gegaan met een autoverzekering; weldra volgen inboedel-, opstal-, rechtsbijstand-, recreatie- en aansprakelijkheidsverzekeringen. De risico's worden ondergebracht in een pool van verzekeraars. "Een gemiddeld assurantiekantoor komt er niet aan toe zijn relaties binnen een periode van vijf jaar allemaal te bezoeken", redeneert Rombouts. "De klant krijgt een alternatief. Hij kan premies vergelijken, polissen sluiten, zijn portefeuille inzien en die laten analyseren. Desgewenst is persoonlijk advies beschikbaar."
SAA Nederland omvat dertien regionale kantoren, registermakelaar Overvliet en een volmachtbedrijf (Korteland en Assonance). Acquisities hebben vorig jaar € 2,5 mln prolongatieprovisie toegevoegd aan de omzet, die op jaarbasis nu circa € 25 mln omvat. Rombouts zegt deze week in een interview in AM die omzet de komende jaren te gaan verdubbelen.

Reageer op dit artikel