nieuws

Rusland in groenekaartsysteem

Archief

Begin dit jaar is Rusland toegetreden tot het Council of Bureaux. Buitenlandse automobilisten kunnen voortaan met een geldige groene kaart binnen Rusland rijden zonder grensverzekering te hoeven nemen. Verzekeraars zijn echter niet verplicht hun dekking uit te breiden met Rusland.

 

Het Russische groenekaartbureau heeft licenties verleend aan twaalf Russische verzekeraars, die als correspondent kunnen optreden voor maatschappijen buiten Rusland. Bij verkeersongevallen op Russisch grondgebied moet er contact worden opgenomen met de Rami: de Russian Association of Motor Insurers. Het call-centre van Rami verschaft desgewenst de contactgegevens van de correspondent van de buitenlandse verzekeraar. Indien de buitenlandse verzekeraar geen correspondent heeft benoemd, zal Rami de behandeling van de claim aan een van de twaalf verzekeringsmaatschappijen toewijzen.

 

  &nbspWaarschijnlijk zullen dan claimsmanagementbedrijven worden ingeschakeld bij de afhandeling van schades, is de verwachting van de Van Ameyde Groep, die hoopt een samenwerking met de Russische verzekeraars te kunnen realiseren. "Van Ameyde Central Eastern Europe (CEE) heeft contact met de twaalf Russische groenekaartverzekeraars", bevestigt directeur Marco Hoogeveen. "Enerzijds bieden wij onze diensten aan als schaderegelaar binnen Rusland en anderzijds kunnen wij de Russische verzekeraars ook buiten Rusland vertegenwoordigen. Wij mikken op een fronting-constructie met de verzekeraars, zodat we in Rusland kunnen optreden namens onze niet-Russische klanten."

 

Reageer op dit artikel