nieuws

Rokerstarieven dalen mondjesmaat

Archief

Rokers hebben veel minder profijt van de scherpe daling van de overlijdensrisicopremies in de afgelopen jaren, zo heeft Independer berekend. Gemiddeld is het rokerstarief met 9% gedaald, terwijl de premie voor niet-rokers met 31% naar beneden is gegaan.

 

Wie in 2006 nog rookte en nu niet meer, kan tot _ 15.000 besparen op zijn risicoverzekering (bij een gemiddelde looptijd van zeven jaar): in een rekenvoorbeeld van Independer is Reaal de goedkoopste aanbieder voor niet-rokers met in totaal _ 6.538 aan kosten, terwijl De Goudse, de duurste verzekeraar voor rokers, _ 22.150 in rekening brengt. Volgens de online tussenpersoon scheelt stoppen met roken altijd minimaal _ 5.000 aan premie. Er is gerekend met een stel van 40 jaar, met een gelijkblijvend verzekerd bedrag van _ 175.000 op twee levens.

 

  &nbspDe rokerstarieven zijn de afgelopen tijd gemiddeld veel minder gedaald, omdat een aantal aanbieders de premies heeft verhoogd. Dat zijn ASR (+6%), Nationale-Nederlanden (+31%), Ohra (+9%), Leidsche (+11%) en Zwitserleven (+8%). "Dat komt er eigenlijk op neer dat rokers de premieverlaging voor niet-rokers betalen." Bij Aegon, Winterthur, Postbank, Erasmus, Cordares en Legal & General zijn de rokerstarieven niet gewijzigd. Delta Lloyd heeft met 29% de grootste premieverlaging voor rokers doorgevoerd. Xtensive biedt volgens Independer de laagste premie voor rokers.

 

Reageer op dit artikel