nieuws

Rokers blijven buiten prijzenslag risicopremies

Archief

Rokers hebben veel minder profijt van de scherpe daling van de overlijdensrisicopremies in de afgelopen jaren, zo heeft Independer berekend. Gemiddeld is het rokerstarief met 9% gedaald, terwijl de premie voor niet-rokers met 31% naar beneden is gegaan.

Rokers blijven buiten prijzenslag risicopremies

Wie in 2006 nog rookte en nu niet meer, kan tot € 15.000 besparen op zijn risicoverzekering (bij een gemiddelde looptijd van zeven jaar): in een rekenvoorbeeld van Independer is Reaal de goedkoopste aanbieder voor niet-rokers met in totaal € 6.538 aan kosten, terwijl De Goudse, de duurste verzekeraar voor rokers, € 22.150 in rekening brengt.
De rokerstarieven zijn de afgelopen tijd gemiddeld veel minder gedaald, omdat een aantal aanbieders de premies heeft verhoogd. Dat zijn ASR (+6%), Nationale-Nederlanden (+31%), Ohra (+9%), Leidsche (+11%) en Zwitserleven (+8%). Bij Aegon, Winterthur, Postbank, Erasmus, Cordares en Legal & General zijn de rokerstarieven niet gewijzigd. Delta Lloyd heeft met 29% de grootste premieverlaging voor rokers doorgevoerd.

Reageer op dit artikel