nieuws

Premies Coface omhoog met 30%

Archief

Door de slechte economische vooruitzichten gaat kredietverzekeraar Coface zijn premies voor nieuwe klanten zeker met 30% verhogen.

 

"Ook voor bestaande klanten ontkomen we niet aan tariefsverhogingen", zegt algemeen directeur Roy Oenen. "Die zullen tussen de 10% en 15% omhoog gaan." Eerder kondigde marktleider Atradius al aan de tarieven voor 2009 minimaal 15% te verhogen.

 

  &nbspCoface heeft daarnaast het Amsterdamse Trust Krediet Beheer (TKB) overgenomen. TKB levert diensten als incasso, kredietmanagement en detachering, telt 95 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van _ 8,5 mln. Volgens Oenen probeert Coface hiermee zijn activiteiten buiten het verzekeren te spreiden. "Een bedrijf als TKB genereert inkomsten die ten minste gespeend zijn van enig risico."

 

  &nbspKredietverzekeraars Atradius, Coface en Euler Hermes hebben vooral in de bouwsector enorme schadelasten door faillissementen. Marktleider Atradius heeft al aangegeven dat de premies dit jaar met minimaal 15% zullen stijgen. Het bedrijf zag het aantal schadeclaims in december stijgen met 65% ten opzichte van het jaar ervoor.

 

Reageer op dit artikel