nieuws

Pensioenpolissen aan de beurt bij Radar

Archief

Tros-programma Radar belicht maandagavond pensioenverzekeringen. “We tonen met concrete voorbeelden de verwoestende uitwerking van de kredietcrisis op de pensioenen van honderdduizenden Nederlanders.”

Pensioenpolissen aan de beurt bij Radar

Volgens Radar zijn ruim 700.000 Nederlanders in het bezit van een zogeheten 'woekerpensioen'. Al eerder besteedde het programma aandacht aan de soms tegenvallende opbrengsten van deze producten. Presentatrice Antoinette Hertsenberg wees onlangs in een interview met AM naar de vakbonden: "Die hebben dat ook laten lopen, terwijl zorg voor de pensioenen toch eigenlijk een van hun kerntaken is."
Ombudsman Jan Wolter Wabeke uit zich in het relatieblad van pensioenfonds ABP ook kritisch over pensioenverzekeringen: "Het is denkbaar dat er pensioenproducten zijn waarbij we nog eens heel kritisch naar de kostenbelading moeten kijken."
(Maandag, Nederland 1, 20.30 uur)

Reageer op dit artikel