nieuws

Pensioengeschillen

Archief

De Ombudsman Pensioenen bemiddelt per 1 januari van dit jaar in geschillen tussen verzekeraar en werknemer over verzekerde pensioenregelingen, mits deze voortkomen uit de uitvoering van het reglement van de verzekeraar. Verzekeringstechnische klachten over de pensioenpolis worden door klachteninstituut Kifid behandeld, zo hebben beide instanties afgesproken.

 

Tarieven Zwitserleven

Zwitserleven heeft de rentebasis voor de tarieven van de gegarandeerde levenproducten Privilege Koopsom en de Direct Ingaande Lijfrente aangescherpt. De SNS Reaal-dochter ziet de laatste weken een sterke toename in de verkoop van garantieproducten.

 

Allianz in Pensioennavigator

Het Allianz Design Pensioen is opgenomen in de Pensioennavigator, de adviessoftware van Pensioendesk en ICT-bedrijf Vermaase. In januari trad NN al met twee producten toe tot de software, die nu prijzen en voorwaarden vergelijkt van negen aanbieders.

 

Reageer op dit artikel