nieuws

ONVZ verliest in twee jaar 70.000 verzekerden

Archief

Door het staken van de Nedasco-volmacht en reguliere opzeggingen heeft ONVZ dit jaar 25.000 verzekerden verloren. Begin 2008 had commotie rond het invoeren van de en-blocclausule er al voor gezorgd dat de Houtense verzekeraar per saldo 45.000 verzekerden moest uitschrijven.

ONVZ verliest in twee jaar 70.000 verzekerden

Met de beëindiging van de Nedasco-volmacht heeft ONVZ geen gevolmachtigden meer in de boeken. "Deze afname is helaas niet gecompenseerd door nieuwe inschrijvingen", aldus ONVZ. Het totaal aantal verzekerden staat nu op 375.000.
Nedasco heeft het merendeel van de ONVZ-verzekerden ondergebracht bij intermediairverzekeraar Avéro Achmea. Nedasco-directeur Robin van den Burg geeft aan dat het opzeggen van de volmacht in gezamenlijk overleg is gegaan. "ONVZ had eigenlijk geen infrastructuur voor volmachten. Het hing er altijd een beetje bij. Als dan op de lange termijn geen toegevoegde waarde is te constateren, dan moet je ermee stoppen." ONVZ bevestigt dat er geen 'volmachtcultuur' heerst bij de verzekeraar. "Wij willen het graag zelf in de hand houden."

Reageer op dit artikel